Koulun puolesta Venäjän matkan toteutumiseen lienee vielä ainakin puoli vuotta odotettavaa. Matkakuumeilua olen ennenkin hoitanut paitsi kohdemaan kirjallisuuteen (Nabokov, anyone?) tustumalla, myös fuusiokokkauksilla. Ja laskiaisen kunniaksi pääsinkin kokeilemaan Borssikeiton ja hernerokan rakkauslasta, borssirokkaa. Resepti löytyi varsin idearikkaaksi osoittautuneesta Herne rokkaa-kirjasta, joka väliteksteineen inspiroi jopa uuteen t-paidan painatukseen. Tapauksesta lisää jatkossa(ko,kö?).
Borssirokka
250 g kuivattuja herneitä
1,75 l vettä
n. 250 g raakaa punajuurta
2-3 valkosipulinkynttä
1 dl hapankaalia
1 rkl kuivattua persiljaa
1 tl valkopippuria
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
1tl paprikajauhetta
ripaus chiliä
Liota herneitä kylmässä vedessä vähintään 8 tuntia. Kaada liotusvesi pois. Keitä herneitä 1,5-2 tuntia. Kuori ja raasta sinä aikana punajuuret ja hienonna valkosipuli. Lisää punajuuriraaste ja valkosipuli kattilaan, kun herneet ovat kiehuneet noin puoli tuntia. Lisää loput ainekset kattilaan, kun keitto on kiehunut noin tunnin.
Perimmäiseksi kysymykseksi jää; kuuluuko borssirokka tarjota smetanan vai sinapin kanssa? Elämän suuria kysymyksiä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti