keskiviikko 7. tammikuuta 2015

Joulusta uuteen vuoteen

Ja jälleen kerran olen laiskotellut blogin(kin) suhteen. No, niin se vain joskus on että aina ei jaksa. Sen sijaan olen jaksanut:
  • pakertaa joululahjoja viime hetkille saakka
  • jopa toimittaa lahjat perille asti
  • tehdä jälleen kerran sen liian ison seitanpaistin
  • sosialisoida uutena vuotenakin
  • neuloa, neuloa, neuloa.
 Siinäpä se juhlahumu tiivistettynä. Olen juuri sitä stressaavaa tyyppiä, siksi on ihan mukavaa palata jo arkeen stressaamaan koulusta ja muista perusjutuista ylivoimaisen juhla-stressin sijaan. Osa joululahjoista syntyi ilman suurempaa stressiä, esimerkiksi tämä ensin villatakiksi tarkoitettu peitto. Kun olisi ollut aika lähteä aloittelemaan hihojen kiinnitystä, tesmasin takkia ympärilleni huomatakseni sen aivan liian leveäksi. No, niinpä neuloin toiseenkin päähän joustimen ja vuoritin koko komeuden kivalla pilkkukankaalla ja kas, siitähän tuli peitto joululahjaksi pikkutytölle!
 Lankana puuvillainen Novitan Miami, joka on sopivan pehmeä ja helppohoitoinen lasten neuleeksi. Kuvio pilven reunalla -takista, vuorikangas puuvillaa. Menee torkkupeitosta ja leikkialustasta, kestää myös konepesun. Aika hyvä siis, eikö?


Pojille taas tein pehmovalaat, jotka olivat uskomattoman helpot ja nopeat ommella. Inspiraatiota on haettu tästä kuvasarjasta, vaikka kaavat sun muut lopulta päädyinkin oman pääni mukaan piirtämään. Vasemmanpuoleinen valas sai mutonsa krippikseltä löytyneestä kuviopuuvillasta ja farkkukankaasta sekä "turvasilmistä", oikeanpuoleinen taas ylijäämäkankaista: takkivillasta (josta siis myös tuli ihka oikea takki, jota voisin esitellä blogissa myöhemmin) ja edellämainitun peiton pilkkupuuvillasta. Tykkäsin näistä aika hurjasti, mielestäni värikombinaatiot toimivat kivasti ja valaat nyt vain ovat muutenkin aika symppiksiä. Myös lahjansaajat tuntuivat pitävän, varsinkin pienempi.
Sellaista juhla-aikaa täällä vietettiin, nyt innolla kohti uutta vuotta, arkea ja uusia käsityötapauksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti