lauantai 21. helmikuuta 2015

Ikkunalaudattomuuden kukistus ja muita tupakeittiön ratkaisuja
 Jälleen kerran fiksu sanaleikki otsikossa, kukat ja kukistus, haha.. Mutta tosiaan, onni on että perheestä löytyy puutyötaitoisia ihmisiä, jotka voivat rakentaa ikkunalaudattomaan (tai surkean kokoisilla syvennyksillä varustettuun) keittiö-eteis-ompeluhuoneeseen hienoakin hienommat kasviportaat. Tai hyllyn, tai pöydän tai miksi ikinä sitä haluaakaan kutsua. Joka tapauksessa, nyt saavat kukat oikeasti valoa ja ihailevia katseita osakseen.
 Ihmeiden aika ei myöskään ole ohi, sillä kuten kaikki muutkin, innostuin minäkin makramee amppeleista, ja kahden hengen pähkäilyllä sekä solmuilulla saatiinkiin aikaan yllä nähtävä teline pienelle mehikasville. Toki siihen jokin suurempikin eliö mahtunee, mutta kokeiluluontoisesti kyseinen kasvi pääsi testaamaan elämää yläilmoissa. Kaksoistasosolmuista ja matonkuteesta improvisoitu systeemi vaikuttaisi hoitavan hommansa.Tupakeittiömme toimii siis yhdistettynä ompeluhuoneena, keittiönä ja eteisenä. Viimeksi mainitun takia oven vastapäiseltä seinältä löytyy meilenkiintoisesti aseteltu naulakkosyvennys, joka on sinänsä ihan kätevä: talvitakit ja -kengät pois oven suusta kesäisin ja vice versa. Mutta kun se on ruma. Ja vaikea pitää siistinä. Onneksi keksin piilottaa koko ongelman kangasverholla. Ylös kiilattiin suihkuverhontanko (Terrasta, hintaa sellainen 12€) ja kangas (Ikea PS 2014) huoliteltiin reunoistaan, ylös purjerenkaat ja sitten vaan isommilla koukuilla kiinni tankoon. Nyt eivät takkiröykkiöt pilaa ruokailutilaa.

Pienet jutut ja niin suuri ero, halvallakin päästiin. Nyt jatkamaan ansaittua vapaapäivää askartelun ja neulomisen merkeissä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti