lauantai 3. marraskuuta 2012

Syksyn tuotteliaisuus

Syyslomalla oli taas hyvää aikaa harppoa käsityöprojekteja etiäpäin. Ensimmäisenä ja omasta mielestäni merkittävimpänä tuotteliaisuutena keeppi, jota onkin työstetty jo jonkin aikaa. Ohje oli Novitan sivuilta. Olen ihan ylpeä itsestäni että välillä tuli tehtyä muutakin kuin pipoja, lapasia, huiveja ja villasukkia. Palmikon ja tuon reunuksen väkertäminen oli äärettömän kivaa vaihtelua yksitoikkoiseen tuubihuivien junnaamiseen. Näitä kuvia oli jännä ottaa, olisin halunnut jonkun vähän osuvamman malliksi, mutta käden ulottuvilla satuin olemaan vain itse. En oikeen tykkää kameran tuolla puolen hengailusta ja sen kyllä huomaa. 
Sitten vähän keramiikkatuntien aikaansaannoksia. Viime aikoina olen harjoitellut enimmäkseen dreijausta ja astioiden työstämistä, mutta näköjään aikaa ja hukkapaloja on jäänyt myös muutaman korun verran. Ensimmäisenä kaulakoru, josta tuli tavallaan vähän kauluksien näköinen tapaus. Sitten peruskorvikset, joihin löytyi mukavan viheriö lasite.


 Pika uudistus tuunaus: kyynärpaikat ylijäämähuovasta lempparipaitaan. Tämän tein jo vähän aikaa sitten, tulkoon nyt kuitenkin maan pinnalle.


Ja viimeisenä pieni synttäriyllätys kaverille: amigurumi-cthulhu! Perinteisestihän amigurumit värkätään ihan villalangasta, mutta inspiraation hetkellä lankakorista ei sattunut löytymään vihreää kerää, joten kokeilin otukseen ohutta virkkuulankaa. Hyvinhän se loppujen lopuksi onnistui. Sitten vain avainlenkki kiinni ja ta-dah!


Loppuun muutamat lankaostokset. Tuota keskimmäistä Novutan Rose mohairia ostin kaksi kerää tarjouksesta, ja siitä hapuilenkin jo huivia. Harmaa sukkalanka oli myös kahden euron tarjouksessa, se ja lähimpänä kameraa loikoileva kerä ovat myös menossa jo erääseen työhön. Siitäkin lisää piakkoin, jahka valmistuu. Huivia saadaan vielä odotella, olen pitsineuleen kanssa melko hidas, varsinkin kun omasta päästä ohjetta pukkaa.


 Niin, ja hyvää myöhästynyttä Halloweenia! Ensimmäistä kertaa elämässäni kaiversin kurpitsan tyhjäksi, sepäs jännää!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti