tiistai 17. huhtikuuta 2012

Sairaan viitseliäs

Pääsiäisenä tuli sairastettua ensimmäinen kuume kolmeen vuoteen. Kun pitäisi maata sängynpohjalla on jotenkin kummasti aikaa viimeistellä käsityö jos toinenkin - juuri ne yksilöt jotka on "ihan vaan päättelyä vaille valmiita".

Luhta-paita eurolla ja pitkään lukulistalla ollut The Boy In the Striped Pyjamas. Melkein mätsää tausta ja kirjan nimi, ainostaan poika puuttuu. Ja onhan toi kuitenkin sentään ruudullinen.Ensin kirrpislöytö, sittemmin käsityö. Eli kierrätyskeskusksesta hamstratuista 0.10€ huiveista kyseinen yksilö päätyi shortseiksi. Toi kuvio muistuttaa liikaa Jaffasta, tosi? Idea koplattu ihan mahtavasta A pair and a spare-blogista. Tee perässä! Nyt shortist menevät vielä yökkäreinä, mutta kyllä kesä kait tulee. Rännän jälkeen.
Vihdoin löytyi samasta paikasta Se Täydellinen Koululaukku. Hinta euron. Sisällä on kätevyyden ruumiillistuma - A4 kokoinen kiinteästi laukkuun kuuluva vetoketjullinen nahkakansio! Ei enää hukkuneita papereita ja unohtuneita fläppejä.
Olen huiman hyvä keräämään kaiken kokoisia ja kirjavia muovikasseja, jotka kannattaisi varmaan juuri tämän tyyppisiä askarteluprojekteja varten ryhmitellä jotenkin väreittäin. Sekalaisia pusseja löytyy vuosienkin takaa - yksi Tukholmasta, toinen tarttui lenkkipolulla mukaan lumien sulettua huomatessani mahtavan kuosin, kolmas on "muisto" tivoliriessusta. Muovikassin materiaali on osoittautunut äärettömän hyväksi kestävyytensä ja vedenpitävyytensä ansiosta. Tällä kertaa Veromodan ja Cubuksen muovit näyttivät jotenkin mätsäävän väreiltään tuohon vetoketjuun, jonka kierrätyskeskuksesta raidasin. Nyt on sitten pussukka aurinkorasvoille. Jota pitää käyttää. Nyt jo.

Teepussien mukana rahtaamiseen löyty elämää helpottava idea Koemaistajasta. Jo tuli loppu (inhottaville) perus-liptoneille, joista liian usein kokousten teetarjonta koostuu. Kankaan virkaa toimitti aivan järkyttävän hieno isoäidiltä peritty Marimekon verhokangas. Vähän kiinnostaisi surauttaa tuosta jotain muutakin, vaikka teepussipassin kanssa mätsäävää. Taustalla vilahtaa myös muuten aluksi pipoksi tarkoitettu jämälanka/yhden illan-projekti, joka virkkuukoukun jämäkkyydestä johtuen päätyikin pannumyssyksi. Toimii se kait näinkin.


Pipa osa x. Tällä kertaa tägi Jonin Marwin-takin hintalapusta, joka on nääs WATERRESISTANT! Kiitosta vaan lahjoituksesta, joka olisi ilmeisesti muuten suunnannut roskiin. Hintalappu siis. Ja vedenpitävä sellainen kaikenlisäksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti