lauantai 3. maaliskuuta 2012

Täystuho kaikkine kavereineen

Joskus käytettyjen välineiden määrä on suoraan verrannollinen lopputulokseen.


Sunnuntain ruokakokeilut ovat muodostuneet enemmän tai vähemmän perinteeksi. Koko päivä vapaata, missään ei elämää kaikkien odottaessa ankeasti lähitulevaisuudessa heijastelevaa työviikkoa - täydellinen mahdollisuus testata jotain ihan muuta & uutta tai tehdä alkuviikon safkat lämmitysvalmiiksi odottelemaan pakastimeen/jääkaappiin. Nyt kuitenkin päädyttiin kokeilemaan jotain meille varsin eksoottista ja odottamatonta: italialaista. Pasta ei koskaan ole oikein vakuuttanut tämän kuivakaapin jakajia - perinteinen spagetti tulee usein korvattua tomaattikastikkeen kanssa kesäkurpitsalla tai porkkanalla ja lasagnelevyjen tilalle ladotaan ruisleipää. Nyt kuitenkin oltiin hurjia ja tesmattiin raa'alla kaulinvoimalla pastataikinan veivaamista. Ja melko hyvin luonnistui.

Raviolit kanttarelli-pinaattitäytteellä

Taikina:
3 dl vehnäjauhoja
2 munaa
(vettä)

Täyte:
kanttarelleja
basilikaa tai muita yrttejä tuoreena
pakastepinaattia (3-4 jäädytettyä silppukuutiota)


Kaada jauhot kulhoon ja tee kasan keskelle syvennys. Riko syvennykseen kananmunat ja ala vaivata. Seuraile rakennetta: jos seos on kovin murenevaa, lisää tilkka vettä, jos tahmeus hankaloittaa, jauho auttaa. Kun taikina vaikuttaa kimmoisalta, kääri se tuorekelmuun ja laita jääkaappiin lepäämään muutamaksi tunniksi. Tämän jälkeen joko hifistellen pastakonetta käyttäen tai kaulimella tee taikinasta mahdollisimman ohut levy. Leikkaa se jo valmiiksi kahteen yhtä suureen osaan. Silppua yrtit täytettä varten, sulattele pakastepinaattia hetki pannulla. Sekaan voi heittää myös silputut sienet näin halutessaan. Lado täytettä tasaisin välein toiselle taikinalevyistä, kostuta toinen levy vedellä (pullasuti on hyvä tähänkin hommaan) ja nosta täytteiden päälle. Painele reunat haarukalla tiukasti kiinni niin, että möttösten sisälle jää mahdollisimman vähän ilmaa. Leikkaa taikinapyörällä suorakulmioiksi ja painele leikkauspinnat samoin umpeen. Keitä suolatussa vedessä n. 5-8 minuuttia tai kunnes taikina vaikuttaa sopivan kovalta. Tarjoile esim. tomaattikastikkeen tai peston kanssa. Kätevästi loput pakkaseen <- gyrmeesafkaa myös kiireviikoille.



Ja saatiinhan ne vesikrassitkin vihdoin itämään! Isomman idätysastian hankkiminen tulee piakkoin eteen, yhdestä satsista ei kovin moneen salaattiin riitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti