sunnuntai 13. elokuuta 2017

Vuoden 2016 lahjomiset

Tällä kertaa en päivittele sitä, kuinka kauan viimeisestä merkinnästä on kulunut aikaa, vaikka tilanne onkin melko häpeällinen. Joten suoraan asiaan.

Näin kesän loppupuolella lienee sopivaa esitellä viime vuonna joululahjotut asiat, eikö? Tein siis kaikille läheisille joululahjat omin kätösin vuonna 2016. Teenkö tänä vuonna? En varmasti, ainakaan kaikkia. Vasta tuon rupeaman jälkeen ymmärrän "joululahjastressin" todellisen merkityksen: päähänpiston seurauksena syntyi lahjoja neuloen ja ommellen, yhteensä kymmenelle sukulaiselle ja kaverille. Loppupeleissä tajusin, ettei kaikista tekeleistä ole edes yhteiskuvaa, joten esittelyyn päätyvät nyt vain ne lahjat, joiden valmistuttua tajusin vielä huolehtia dokumentoinnista.
Näitä Noshin kaavalla valmistettuja lippapipoja ompelin yhteensä viisi, joista viimeisen tekeminen meni niin viimetinkaan, ettei siitä ole kuvia. Käsittääkseni sekä tuo aikuiselle muokattu versio että nämä lasten pipot ovat olleet mieluisia. Lisäksi ovat kovin helppo- ja nopeatekoisia, eikä kangastakaan tarvita hurjasti. Kaikinpuolin kelpo lahjaprojekti siis.
Pienemmille ihmisille tein lisäksi pakettiin ruokalappuja. Nämä ompelin Finlaysonin vahakankaasta ja huolitteluun käytin kontrastivärisiä vinonauhoja. Lopputulokseen olin kovasti tyytyväinen, ja nähdäkseni myös nämä ovat olleet käytössä, eli idea taisi olla toimiva.


 Erityisesti tykkäsin tästä taskumuodostelmasta, se kun on melko käytännöllinen sekä samalla mukavan näköinen yksityiskohta. Nämä ruokalaput olivatkin yksi suosikkiompeluksiani viime joululta.

Vanhempieni pakettiin taas neuloin ja huovutin kahdet tossut. Lankana oli muistaakseni Novitan Joki, ja ohje oli pitkälti itse sovellettu. Varrettomien huopatossujen ohjeita tuntui ainakin silloin löytyvän heikosti, tietysti selityksenä voi olla etten osannut hakea oikeilla hakusanoilla. Nämä siis huovutin pesukoneessa, lopputulos oli mielestäni oikein mukava. Ilmeisesti lahjojen saajat olivat samaa mieltä, sillä tossut ovat olleet ahkerassa käytössä molemmilla.Näin loppukaneettina on hyvä huomauttaa, että olen pohtinut blogin uudistamista enimmäkseen neuleblogiksi, sillä sisällön painotus on hyvin vahvasti liikkunut siihen suuntaan. Tämä merkitsisi myös suurempaa ulkoasun muutosta. Miltä idea kuulostaisi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti