sunnuntai 4. lokakuuta 2015

Uskallus-saavutus

Kuten varmaan huomata saattaa, tämän blogin kuvat harvoin sisältävät ihmisiä tai mitään muutakaan kovin eläväistä. Tähän on pitkälti kaksi syytä: malleja on hankala löytää ja itse pelkään kuollakseni esiintymistä kameran toisella puolen. Syistä, jotka ovat allekirjoittaneelle edelleen epäselviä, olen kuitenkin opetellut jopa - skandaalinomaista! - poseeraamaan. Tai en tiedä voiko tuota kameran edessä lamautuneena seisomista ja jännityshymyä kovinkaan hyvin poseeraamiseksi kutsua, mutta joka tapauksessa en juokse automaattisesti kuvaajan selän taa kun kamera otetaan esiin. En ole ylpeä itsestäni, mutta sentään neuleet pääsevät joskus elävän mallin ylle kuvattavaksi. Tämä olkoon päivän uskalluskokemus.

Kirjoittelusta on ollut jälleen taukoa, mutta se ei toki tarkoita ettei mitään olisi valmistunut - päinvastoin! Suurin saavutukseni kesätöiden aikana oli tämä Vintage neuleet -kirjan Jayne -mallin neulominen. Nappeja neule ei koskaan saanut, enimmäkseen koska sopivia ei tuntunut kivienkään alta löytyvän. Ja takakappale on puhtaasti helmineuletta.


Itse työhön olin hyvin tyytyväinen, vaikka pitsin neulominen näin suuressa kaavassa jännitikin alkuun. Onneksi mallikerta oli hyvin yksinkertainen, joten neulominen oli paitsi joutuisaa, myös varsin mukavaa. 


Valitsin ohjeesta neulottavaksi L-koon, joka mittojen mukaan oli lähimpänä totuutta, mutta lopputulos on sanalla sanoen iso, etenkin vyötäröltä. Siksi kuvissa näkyvä vyö, jonka kanssa olen tavannut pukea neuleen.


Kaiken kaikkiaan malli oli mukava sekä neuloa että pitää päällä. Lankana toimi Novitan puuvillainen Kotiväki huvila, menekki noin kolme kerää: hintaakaan ei siis paidalle huimasti kertynyt. Ja tämähän oli nyt sitten virallisesti ensimmäinen käyttöön päätynyt itselle tehty suurempi neuletyö. Jipii!

Toinen jo vähän aikaisemmin valmistunut suosikki on Tailwind -huivi jämälangoista. Lankoina siis vähän sitä sun tätä, mutta lopputulokseen olen todella tyytyväinen.


Pituutta huivilla on 190 cm, mikä ei ihan käy ilmi näistä kuvista. Kyseinen neule on varsin lämmin ja kätevä väriläiskä, joka menee niin kaulassa kuin hartioillakin.Tällä hetkellä puikoilla valmistuu joululahjoja, joista mahdollisesti lisää jo lähiaikoina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti